Assalamualaikum & salam 1 Malaysia :)

Nak masok 2011 dah weh.
Apa korang buat ujung tahun nie?
Apa planning korang?
Lepak mana?
Makan angin kah?
Haha !
Kalau korang tanya aku, aku dok lepak umah jer.
Ngadap PC nie sampai lebam.
Malas nak p jalan² mana dah.
Dok umah men HoN or GT5 jer.
Kalau ada sukan rakyat, aku p tengok.
Kalau my kekasih ada kt sini, bleh hang out dengan dia ;P
Tapi apakan daya, beliau tiada disini :(
Papepun, sapa yg ada PSN ID aku, add la aku.
Bleh la lumba haram sesama.
Nak men HoN pun buleh.
:D

Signing off, Mr Chuck KV.

Aktiviti harian.


Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia :)

Adessss.
Malam nie aku agak pressure.
Main HoN, straight kalah.
Ada orang tanya, apadia itu Heroes of Newerth ataupun HoN ni.
Ada yang taw dan ada jugak yang tataw.
Bagi yang taw tu, dok diam² sudah.
Haha !
Sapa yang tataw tuh, HoN nie adalah game adaptation dari game Warcraft 3: The Frozen Throne custom map iaitu DotA dan telah dibangunkan oleh S2 Games.
DotA pun tataw?
Kalau tataw tu, p bukak wikipedia.org then search DotA.
Hahaha !
Macam aku cakap tadi, HoN ni game adaptation cari DotA.
Gameplay yang sama, kebanyakkan hero sama (tak semua dan nama hero telah ditukar nama) dan kebayakkan item pun sama.
So, apa yang lainnya?
Yang best main HoN berbanding DotA adalah semestinya dari segi grafik.
DotA tu game yang nak dekat 10 tahun dah.
Garfik kuno gila. Hahahaha !
Then HoN ada several features yang di panggil "Game Protection" seperti game reconnection dimana apabila korang tengah main, then tetiba korang ter-DC (disconnect), korang bleh re-connect balik.
Sambung main seperti biasa.
Cool kan?
Kalau main DotA, kalau korang DC memang korang takleh nak re-connect balek.
Then, dia ada Leaver Protection dimana dalam HoN ni, setiap player ada Stats tersendiri.
Bape kali korang main, menang, kalah, leave dan sebagainya.
If korang selalu leave, korang akan dapat leave percentage.
Kalau percentage korang tinggi, korang takkan boleh masok game yg di-enable Leaver Protection.
HoN ni jugak ada Client Server-Netcode.
Yang ni susah skit nak explain.
Huhuh.
Kalau dalam DotA, kalau host tu lagg, semua player akan lagg tapi dalam HoN, semua game akan di-remote terus ke dedicated server yang disediakan.
That's mean, kalau host tu lagg, dia akan lagg sorang² dia jer. Korang takkan lagg :)
Cool kan?
Then, macam aku cakap tadi, setiap player ada stats masing².
Korang bleh tgk setiap stats player.
HoN juga mengguna Pub Skill Rating (PSR) di mana lagi tinggi PSR korang, lagi PRO la korang (dalam teori lah).
Kiranya, PSR nie macam skill point korang lah. Menang tambah point, kalah tolak point.
Lagi satu, dalam HoN ada KDR (Kill Death Ratio).
KDR ni lagi penting dari PSR sebab dari situ orang akan taw korang ni pro atau tidak.
Bape banyak korang kill, bape byk korang mati.
Lagi byk korang kill, lagi pro la :)
Aku pun dah tataw nak explain macam mana dah.
Kalau nak taw, korang kena la try game ni.
Tapi masalahnya kalau nak main game ni, korang kena ada beta key dari Garena.
Kalau korang sanggup bayar, korang bleh beli ID HoN nie dan straight main game ni kt server S2 Games.
Main kat S2 Server lagi syiok dari main kt server Garena.
Kalau sanggap sangat nak main, korang bleh main kt private server.
Tapi, memang delay skit la sebab server tu di luar Malaysia.

HoN Extreme Private Server

Korang bleh check link kat atas tu.
Register then download client.
Tapi akan ada delay la.
Hehehe.

Papepun, Happy Hon'ing.

Singing off, Mr Chuck KV.

Screenshot Heroes of Newerth.

4:49 AM

Assalamualaikum & salam 1 Malaysia :)

Tak bapa hari g nak masok 1 Januari 2011.
Ramai yang tengah dok planning nak buat time New Year eve ni.
Aku tadak planning apa².
Dah tak buleh nak duduk ramai² nih.
Lemaih perot weh.
Dulu² masa muda² dulu ni bleh la dok atoq planning sana-sini.
So, apa azam tahun baru?
Mesti ada azam tahun baru kan.
Sapa tadak azam tuh, kiranya tadak pendirian la kot.
Hahaha !
Azam aku adalah nak buat yg terbaik untuk semua orang.
Sound simple but it's hard to accomplish.
Kadang² kita dah rasa kita ni dah buat yang terbaik tapi masih ada cacat cela.
Tak kira lah untuk parents ke, love one ke, kawan² ke.
Terus terang aku cakap, tahun 2010 adalah tahun cukup siksa bgi aku.
Macam² masalah menimpa.
Sampai kadang² dah naik fedup dengan life.
But, life must go on right?
So, pada tahun 2011 ni, aku nak buat yang terbaik untuk semua orang.
Dan aku berdoa agar perjalanan hidup aku dalam tahun 2011 nanti akan dipermudahkan oleh Allah S.W.T.
Amin.

Signing off, Mr Chuck KV.

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia :)

Isnin (27/12/2010) adalah hari yg bosan.
Haha !
Taktaw nak buat ape doh.
So, duduk umah main game je la.
Kepada kaki console game tu terutama PS3, korang mesti taw kan game ni.
Gran Turismo 5.
Sekarang nie demam GT5 terutama kepada fans Gran Turismo yg dah main game ni dari GT1 lagi.
Pasal grafik, tak payah cakap la beb, memang meleleh laaa.
Stunning !
Huhuh.
Kalau ada sesapa yg main game ni, add la PSN ID aku.
Nanti boleh kita friendly race.
Hehe.
Ok.
Masa untuk sambung men GT5.
See you in Open Lobby.
PSN ID: ReviveRevival

Signing off, Mr Chuck KV.

Gran Turismo 5.

3:49 AM

Assalamualaikum to all my dear Muslims friends and Hello to all my non-Muslims friends.
My name is Chuck and i live somewhere in Kedah (Malaysia).
Actually, i don't know why i make this blog (maybe i just bored or tryin' something else, perhaps) and i not kindda person that love typing or some stuff like that.

About me:

  • 23 years old.
  • Gender? Of course MALE lah !
  • Origin: Alor Star, Kedah.
  • Just a simple persons, lots of problems to handle in my life. My life kindda complicated compare to others. Sometime i become "High and Mighty". Haha ! Don't like to compete with others in any aspects. "Superior than others, that's i gonna be"
  • Hobby: Sitting in front of TV and playing some s**t games and of course i'm a gamer (both consoles and pc), street race (LOL !), surfing the net and many more. P/S: sorry i don't list down all of my hobby because i'm extremely sleepy at the time i write this entry.
  • Interest: Car (Honda of course, VTEC kick ya ASS dude :D), games, technology, gadgets.
  • Fav food: Some will say this kinnda lame but, my fav is Nasi Goreng. Wanna know why? Because it's easy to cook. P/S: In Bahasa Melayu; Untung bakal bini aku sebab tak kalot nak masak makanan² lain. Nasi goreng pun takpe :D
  • Fav Drinks: Teh 'O Ais, Nescafe 'O Ais, Sirap Bandung.
LOL !
Like i mention above, i not kindda person that love to write and now, i don't know what write down in this entry.
I think, my 2nd entry will be publish in another couple of month. LOL !
So, thanks for reading this piece of crap entry.
Just wait for my another entry for more info about my life and my activities.
For who that love car, games and technology, we are in the same "boat".

Till then, bubbye folks.
Signing off. Mr Chuck KV.

My precious White Dolphin.